چهارشنبه, 26 خرداد 1400 ساعت 12:38
این مورد را ارزیابی کنید
(4 رای‌ها)

موتور برق گازسوز چیست؟ | مزایا و معایب موتور برق گازی + انواع، کاربردها و کارکرد

آیا به دنبال یک موتور برق خوب برای منزل، ویلا و یا مجتمع مسکونی خود هستید؟ آیا در رابطه با موتور برق گازسوز شنیده اید؟ این نوع موتور برق دارای مزیت های بسیاری است. اگر می خواهید تا برسی کنید که موتور برق گازسوز برای شما مناسب است و کارایی آن برای شما چیست، می توانید مقاله زیر را در مدت زمان کوتاهی مطالعه کنید تا پاسخ سوالات خود را بیابید.

موتور برق گازسوز چیست؟

موتور برق گازسوز چیست؟

موتور برق گازسوز دستگاهی است که برای تولید برق از گاز شهری (NG) و یا گاز مایع (LPG) استفاده می کند.
 در واقع تفاوت آن با موتور برق دیزلی و بنزینی در نوع سوخت مصرفی آن ها می باشد.

در ادامه مطلب بیشتر در رابطه با کاربرد ها و مصارف این نوع دستگاه ها صحبت می کنیم.

انواع موتور برق گازسوز

می توانیم دو دسته بندی کلی برای موتور برق گازی در نظر بگیریم که عبارتند از:

  1. موتور برق گازی کم صدا

    این نوع موتور برق ها دارای کاور صداگیر می باشند، به همین دلیل مزاحمتی در حین کار ایجاد نمی کنند.
  2. موتور برق گازی اتوماتیک

    از موتور برق های اتوماتیک برای برق هایی با توان بالا استفاده می شود و برای مولد هایی که توان پایینی دارند، مناسب نیست.
    یک کنترل برد موتور برق و یک تابلو ATS، در این نوع موتور برق وجود دارد که زمان قطع برق می توان از آن به صورت اتوماتیک استفاده کرد.

کاربرد موتور برق گازسوز

موتور برق های گازسوز به دلیل نوع سوختی که دارند، نسبت به دیگر موتور برق ها دارای مصرف و هزینه ی کمتری هستند. اکثرا کاربرد این موتور برق ها در مکان هایی می باشد که به لوله کشی گاز دسترسی دارند، مانند:

  • پشتیبانی UPS منازل
  • ویلا ها
  • مجتمع های مسکونی
  • کارگاه های کوچک
  • مغازه ها
  • کمپ های کوهستانی
  • دسته جات سینه زنی
  • مزارع کشاورزی
  • و ...

مزایای موتور برق گازسوز

مزایای موتور برق گازسوز

حدود 16 درصد از مخازن گاز دنیا، در رتبه ی دوم بعد از کشور روسیه به کشور ایران تعلق دارد. سوخت گاز، منابع مختلفی دارد که حدود 85 تا 95 درصد آن، گاز متان می باشد. همین موضوع باعث می شود که آلاینده ها کم شوند. از دیگر مزیت های موتور برق گازسوز عبارتند از:

  1. ماندگاری و طول عمر بالا

    این نوع سوخت میزان خورندگی بسیار کمتری دارد و به همین جهت میزان آسیب رسیدن به دستگاه را کاهش می دهد. همین عامل دوام و ماندگاری موتور برق گازسوز را بیشتر کرده و می توان گفت که حدود 25 درصد افزایش ماندگاری در این موتور برق ها وجود دارد.
    توجه: استفاده از این نوع موتور برق ها، به دلیل تولید آلاینده کمتر برای محیط زیست بسیار مناسب است.
  2. داشتن ایمنی بالا

    موتور برق های گازسوز، ایمنی بالایی دارند و برای افزایش این ایمنی از سه شیر به منظور محافظت و جلوگیری از نشت گاز و آتش سوزی استفاده می شود.
    • شیر اصلی گاز شهری
    • شیر قطع و وصل گاز
    • میکسر دستگاه
  3. عملکرد سریع

    به جهت اینکه این نوع موتور برق به گاز شهری و یا سیلندر گاز مایع وصل می شود، برق به سرعت تولید می گردد. باید گفت که استفاده از این نوع موتور برق، بسیار راحت و آسان می باشد و مهارت خاصی برای کار کردن با آن لازم ندارد.
  4. به صرفه بودن و اطمینان

    به دلیل اینکه وجود لوله کشی گاز شهری، وجود منابع سوخت فسیلی و پایین بودن هزینه این نوع سوخت نسبت به بنزین و گازوئیل، می توان از تولید برق دائمی این نوع موتور برق اطمینان کافی داشت. در واقع موتور برق گازی همواره برق تولید کرده و هیچگاه تولید جریان الکتریکی آن قطع نمی شود. با استفاده از سوخت گاز می توان تا حدود 60 درصد در مصرف هزینه صرفه جویی کرد.
  5. دسترسی آسان

    به دلیل نوع سوختی که موتور برق گازی دارد، معمولا در مکان هایی از آن استفاده می شود که لوله کشی گاز در آن جا وجود دارد. یکی از برترین محاسن و مزیت های این موتور برق، همین دسترسی آسان است، اما به جهت اینکه به شلنگ گاز متصل است، نمی توان آن را جا به جا کرد.

هزینه موتور برق گازسوز

به طور کلی نمی توان مبلغ دقیقی را برای موتور برق های گازسوز در نظر گرفت، زیرا هزینه آن به ثبات ارز بستگی دارد. اما می توان بیان کرد که موتور برق های گازی به نسبت ژنراتور ها بسیار ارزان قیمت تر و به صرفه تر می باشند.
برای اطلاع از آخرین قیمت ها با فروشگاه دشت نور، تماس بگیرید.

موتور برق گازسوز خانگی

به طور معمول این نوع موتور برق برای مکان هایی مانند منازل، مغازه ها، کارگاه های کوچک، ویلاهای کوچک، کلینیک های دندانپزشکی و ... مناسب می باشد.
این نوع دستگاه ها سوخت مصرفی تمیز و ارزانی دارند و در زمان کارکرد خود، نه تنها سبب کثیف شدن محیط اطراف نمی گردن، بلکه صدای زیادی نیز تولید نمی کنند.

موتور برق گازسوز بی صدا

برای بی صدا کردن موتور برق ها از یک کاور عایق بی صدا (کانوپی) استفاده می شود. در موتور برق های گازی نیز می توان از کانوپی برای کاهش صدا استفاده کرد، اما این نوع دستگاه ها به دلیل نوع سوختی که مصرف می کنند، دارای صدای کمتری نسبت به موتور برق های گازسوز می باشند.

عملکرد موتور برق گازسوز

موتور برق گازسوز هم مانند موتور برق بنزینی عمل می کند، یعنی اینکه در محفطه احتراق از شمع استفاده می شود.

  • عملکرد آن با مکش شروع می گردد و سوخت و هوا وارد میکسر گاز می شوند.
  • در ادامه پس از اینکه متراکم شدند، پیستون بالا می آید و جرقه شمع سبب اشتعال آن می گردد.
  • پیستون حرکت رفت و برگشتی دارد که در موتور به حرکت دورانی میل لنگ تبدیل می شود.
  • در آخر این حرکت دورانی منجر به تولید برق می گردد.

همانطور که پیش تر بیان نمودیم، موتور برق بنزینی با موتور برق گازی دارای عملکردی مشابه می باشند، با این تفاوت که ترکیب سوخت یعنی بنزین با اکسیژن در موتور برق بنزینی، در کاربراتور صورت گرفته، اما در موتور برق گازی، ترکیب سوخت و اکسیژن در میکسر انجام می شود.
در واقع برای استفاده از موتور برق های گازی تنها لازم است تا موتور برق خود را به وسیله یک شلنگ به لوله کشی گاز شهری و یا یک کپسول گاز مایع متصل نمایید.

معایب موتور برق گازسوز

با وجود مزایایی که پیش تر بیان نمودیم، اما این نوع موتور برق می تواند معایبی نیز به همراه داشته باشد که در زیر بیان کردیم:

  1. نداشتن قابلیت حمل و نقل

    موتور برق خانگی به دلیل اینکه در اکثر موارد به لوله کشی گاز شهری وصل می شود، نمی تواند امکان جا به جایی داشته باشد.
  2. داشتن صدای بلند

    با وجود اینکه امروزه دستگاه های جدید تری ساخته شدند که صدای بسیار کمتری نسبت به انواع قبلی خود دارند، اما همچنان صدا را می توان جز معایب این دستگاه ها در نظر گرفت. البته اگر در تهیه برند مورد نظر خود دقت داشته باشید، می توانید نوعی از آن را تهیه کنید که صدای آزاردهنده ای برایتان نداشته باشد.

سوالات متداول

  1. بهترین نوع موتور برق گازسوز کدام است؟

    نمی توان یک فاکتور خاص را برای بهترین موتور برق گازی در نظر گرفت، اما معمولا موتور برق های آمریکایی و ژاپنیدارای کیفیت بهتر و بسیار بالاتری هستند، اما به همین دلیل گران قیمت تر نیز می باشند. در کشور ما بیشتر از موتور برق های گازی چینی استفاده می شود، زیرا اکثر مصرف کنندگان ایرانی نیازی به آمپر های خروجی بسیار قوی و طولانی مدت ندارند، بنابراین مولد های چینی می توانند نیاز آن ها را تامین کنند.
  2. توان خروجی موتور برق گازسوز چقدر است؟

    این نوع موتور برق ها دارای توان پایینی می باشند، زیرا ژنراتور ها برای توان های بالاتر مورد استفاده قرار می گیرند. توان موتور برق گازی از 0/5 کاوا تا حدود 10 کاوا می باشد. این نکته را نیز در نظر بگیرید که برای محاسبه خروجی توان برق، بهتر است از واحد کاوا یا همان کیلو وات آمپر استفاده کنید.
  3. موتور برق گازسوز خانگی چه کاربرد هایی دارد؟

    موتور برق گازسوز خانگی می تواند در زمان قطع برق بسیار پرکاربرد باشد. اگر در واحد مسکونی با مصرف برق کم و یا در ویلا هستید، انتخاب این دستگاه برایتان مناسب است. در واقع مزیت آن سهولت دسترسی به دلیل نوع سوخت آن است، زیرا تامین سوخت یک موتور برق می تواند پر دردسر باشد، اما شما با کمک موتور برق خانگی می توانید به راحتی آن را به شیر گاز وصل کرده و در زمان قطع برق استفاده موثری از آن داشته باشید.
  4. مقدار گاز مصرفی هر مولد چقدر است؟

    با توجه به شرایط کارکرد در تهران، مقدار گاز مصرفی حدود 7 متر مکعب بر ساعت می باشد.
خواندن 1257 دفعه

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.