نکات ایمنی مهم حین استفاده از موتور برق نکات ایمنی مهم حین استفاده از موتور برق

9 نکته ایمنی مهم که حین استفاده از موتور برق باید در نظر بگیرید

دوشنبه, 15 فروردين 1401 ساعت 05:57
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

چکیده مطلب

آیا نکات ایمنی در زمان استفاده از موتور برق را می‌دانید؟ آیا می‌دانید که استفاده از موتور برق مستلزم شناخت و آشنایی نکات ایمنی در این باره می‌باشد؟ در صورت ندانستن این نکات چه خطراتی به وجود خواهد آمد؟
در صورتی که نکات ایمنی حین استفاده از موتور برق را نمی‌دانید، شما را به مطالعه کامل این مطلب دعوت می‌کنیم تا اطلاعات لازم در این زمینه را کسب نمایید و در معرض خطرات ناشی از عدم استفاده صحیح از این دستگاه قرار نگیرید. پس با شرکت دیزل دشت نور همراه باشید.

اهمیت دانستن نکات ایمنی در زمان استفاده از موتور برق

دانستن نکات ایمنی مربوط به تمام دستگاه‌های برقی از اهمیت زیادی برخوردار است. این امر از این جهت حائز اهمیت است که استفاده از آنها بدون دانستن روش صحیح و ایمن راه اندازی این دستگاه‌ها می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری را به وجود آورد. به عنوان مثال کار با موتور برق بدون دانستن نکات ایمنی مربوط به راه اندازی و روشن کردن آن می‌تواند خطراتی از جمله ایجاد مسمومیت بر اثر انتشار گاز مونوکسید کربن به دلیل نبود تهویه مناسب، خطرات مربوط به شوک الکتریکی و برق گرفتگی و همچنین خطر انفجار و آتش سوزی را به همراه داشته باشد. با مطالعه ادامه این مطلب نکات ایمنی لازم در این زمینه را به دست خواهید آورد.

نکات ایمنی در زمان استفاده از موتور برق

نکات ایمنی در زمان استفاده از موتور برق

در این بخش به ارائه 7 نکته ایمنی هنگام استفاده از موتور برق که باید مورد توجه قرار بگیرند، پرداخته‌ایم:

  1. استفاده نکردن از موتور برق در محیط بسته

    استفاده از موتور برق‌های بنزینی تنها در فضاهای باز مجاز است و به هیچ عنوان نباید در محیط‌های بسته مانند خانه، گاراژ، کارگاه‌ها، انبار، منازل مسکونی و ... از آنها استفاده کرد. مونوکسید کربن و دی‌اکسیدکربن گازهای سمی و آسیب زایی هستند که هنگام کار کردن موتور برق بنزینی تولید شده و به سرعت در هوا پخش می‌شوند. این گازها بسیار خطرناک‌اند و می‌توانند کشنده باشند. استفاده از سایر انواع موتور برق‌ها در فضاهای بسته نیاز به تهویه مناسب دارد.
  2. در نظر گرفتن شرایط جوی

    کار دستگاه موتور برق همان‌طور که از نامش پیداست، تولید کردن برق است. بنابراین این دستگاه نیز همانند سایر تجهیزات برقی نباید در معرض آب و خیس شدن قرار بگیرد. به همین دلیل توصیه می‌شود که آن را زیر آلاچیق یا سایبان نگه داری کنید و یا از عایق‌های پوششی برای محافظت از آن در هوای بارانی و یا سایر شرایطی که ممکن است موجب خیس شدن دستگاه شود، استفاده کنید. علاوه بر این پیش از روشن کردن دستگاه باید از خشک بودن آن اطمینان حاصل کرد.
  3. نصب موتور برق در محل مناسب

    بعضی از موتور برق‌ها صدای بسیار بلندی دارند که آزار دهنده و گوش خراش است. به همین دلیل آنها را باید در یک فضای آزاد و در فاصله 6 متری از خانه و منطقه مسکونی قرار داد تا مزاحمتی برای افرادی که در نزدیکی آن هستند، ایجاد نکنند. انجام این کار علاوه بر کاهش آلودگی صوتی، خطر انتشار دود موتور برق به داخل منازل مسکونی با وزش باد را کم می‌کند.
  4. استفاده از موتور برق به اندازه ظرفیت آن

    توان و میزان کارکرد موتور برق‌ها یک ظرفیت مشخصی دارد که نباید بیش از آن از دستگاه استفاده کرد. استفاده بیش از حد و بدون در نظر گرفتن توان موتور برق، منجر به کاهش طول عمر قطعات و خرابی آنها می‌شود. به طور معمول می‌توان از موتور برق‌ها برای 5 ساعت مداوم استفاده کرد. توان کارکرد موتور برق‌ها به سیستم هوا خنک آنها بستگی دارد که معمولاً بیش از این زمان توان کارکرد به دستگاه را نمی‌دهد.
  5. عدم تست دستگاه با برق خانگی

    از تست کردن دستگاه با برق خانگی خودداری نمایید، زیرا انجام این کار می‌تواند موجب آسیب رساندن به تمام دستگاه‌های برقی موجود در خانه شود.
  6. دقت در سوخت گیری

    زمانی که قصد دارید سوخت گیری دستگاه را انجام دهید، دقت کنید که دستگاه داغ نباشد، زیرا پاشیدن سوخت روی جسم داغ می‌تواند خطراتی را ایجاد کند. به همین دلیل توصیه می‌شود که به دمای دستگاه توجه کرده و اجازه دهید خنک شود سپس سوخت گیری نمایید. علاوه بر این در دسترس بودن سوخت مورد دیگری است که توجه کردن به آن حائز اهمیت می‌باشد و دلیل آن این است که زمان نیاز پیدا کردن به برق مشخص نیست، بنابراین باید همیشه باید سوخت در دسترس باشد. در صورتی که قصد نگه داری سوخت را دارید، آن را در ظروف مناسبی که برای انجام این کار طراحی شده‌اند، استفاده نمایید، زیرا در غیر این صورت ممکن است حادثه‌ای مانند آتش سوزی رخ دهد.
  7. برق کشی موتور برق توسط برقکار

    در صورتی که قصد وصل کردن موتور برق به برق خانه را دارید، حتماً باید انجام این کار را به یک برق‌کار متخصص بسپارید و سعی نکنید که خودتان این کار را انجام دهید. متصل کردن این دستگاه به سیم کشی برق خانه نیاز به یک سوئیچ انتقال مناسب دارد که با در نظر گرفتن دستورالعمل‌های خاصی صورت می‌گیرد.
  8. استفاده از کابل مناسب برای متصل کردن موتور برق

    اگر قصد متصل کردن دستگاهی به موتور برق را دارید ولی نمی‌توانید این اتصال را به طور مستقیم انجام دهید و ناچار به نصب ژنراتور در فضای باز هستید، می‌توانید از یک کابل برای متصل کردن آنها به یکدیگر استفاده کنید. برای انجام این کار باید از هم خوانی داشتن سیم یا کابل با آمپر و وات انتقالی اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این کابل مورد نظر را باید با در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند میزان نیرویی که در هنگام راه اندازی مورد نیاز است و مجموع توان دستگاه‌هایی که می‌خواهید به موتور برق متصل کنید و محاسبه آنها، انتخاب کنید.
  9. اطمینان از مشکل نداشتن دستگاه

    موتور برق‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که مقدار زیادی برق را در زمان نیاز تولید کنند. باید در استفاده صحیح از دستگاه و سالم بودن آن اطمینان حاصل کرد تا از خروجی الکتریکی مناسب آن استفاده کرده و خطر برق گرفتگی و برای افراد به وجود نیاید.

3 خطر قابل توجه در زمان استفاده از موتور برق

از خطرات قابل توجهی که در زمان استفاده از موتور برق بدون رعایت نکات ایمنی ممکن است رخ دهند می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. پخش گاز مونوکسید کربن

    موتور برق هنگام روشن شدن و کار کردن، گازهای سمی مانند مونوکسید کربن را تولید می‌کند که می‌تواند موجب خفگی و گازگرفتگی افراد شود، به همین دلیل نباید این دستگاه را در محیط‌های بسته مورد استفاده قرار داد.
  2. برق گرفتگی

    موتور برق‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که میزان زیادی برق را در زمان نیاز تولید کنند، اما این دستگاه اگر به اشتباه مورد استفاده قرار بگیرد و یا دچار خرابی و یا مشکلاتی باشد که شما از آنها اطلاع نداشته باشید می‌تواند خطر برق گرفتگی را برای اپراتور و یا سایر افراد را به وجود آورد.
  3. آتش سوزی و یا انفجار

    عدم رعایت و توجه به برخی نکات ایمنی در استفاده از موتور برق می‌تواند منجر به آتش سوزی و یا انفجار گردد. به همین دلیل مهم است که به موارد زیر توجه نمایید و آنها را رعایت کنید:
    • در صورتی که هنگام سوخت گیری مقداری از سوخت بر روی دستگاه و یا اطراف آن ریخته شود، باید فوراً آن را پاک نمایید.
    • زمانی که دستگاه روشن است و یا پس از خاموش شدن هنوز خنک نشده است، از سوخت گیری آن خودداری کنید.
    • سوخت دستگاه موتور برق را در خارج از خانه و در مکانی مطمئن و درون ظروف ایمنی که برچسب گذاری شده‌اند، نگه‌داری کنید.
    • به هیچ عنوان یک موتور برق بنزینی را برای قایق مورد استفاده قرار ندهید. زیرا قایق به دلیل تکان‌های زیادی که دارد ممکن است باعث نشت بنزین شود و امکان آتش سوزی و انفجار با ایجاد کوچک‌ترین جرقه وجود خواهد داشت.

اقدامات لازم برای جلوگیری از آتش سوزی در زمان استفاده از موتور برق

اقدامات لازم برای پیشگیری از خطر آتش سوزی هنگام استفاده از موتور برق شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. بالا نبردن دور موتور بیش از میزان استاندارد آن

    برای جلوگیری از آتش سوزی در زمان راه اندازی موتور برق نباید سرعت و دور موتور را از میزان سرعت استاندارد تعیین شده بالاتر برد، در غیر این صورت احتمال آتش سوزی وجود خواهد داشت. به طور معمول دور موتور این دستگاه بر روی مقدار مشخص و استانداردی تنظیم می‌شود و سرعت موتور مطابق با نحوه کارکرد آن ثابت می‌باشد و افراد نباید دور موتور دستگاه موتور برق خود را بر روی بالاترین سرعت تنظیم کنند. انجام این کار نه تنها کارکرد و کارایی موتور برق را کاهش می‌دهد، بلکه ولتاژ خروجی از دستگاه را نیز تحت تأثیر قرار می دهد و مشکلاتی را برای اپراتور و دستگاه به وجود خواهد آورد.
  2. اضافه کردن روغن به دستگاه در زمان خاموش بودن آن

    همچنین اضافه کردن روغن به دستگاه نیز می‌تواند خطر آتش سوزی را به همراه داشته باشد به همین دلیل توصیه می‌شود که پیش از انجام این کار از خاموش بودن دستگاه اطمینان حاصل نمایید.
  3. سوخت گیری دستگاه در زمان خاموش بودن آن

    برای انجام سوخت گیری دستگاه، از خاموش بودن و خنک بودن دستگاه اطمینان حاصل نمایید. زیرا سوخت این دستگاه قابلیت اشتعال دارد و در صورت گرم بودن دستگاه و یا سر ریز شدن می‌تواند خطر آتش سوزی را به همراه داشته باشد.

سؤالات متداول

  1. چگونه می‌توان خطرات استفاده از موتور برق را کاهش داد؟

    با رعایت نکات ایمنی که پیش‌تر به آنها اشاره کردیم و همچنین بررسی دوره‌ای سلامت دستگاه در بازه‌های زمانی مشخص و تعویض به موقع باتری‌ها می‌توان از ایجاد خطرات آن پیشگیری کرد.
  2. چرا باید اضافه کردن روغن به دستگاه تنها در زمان خاموش بودن دستگاه انجام شود؟

    هیچ وقت نباید روغن موتور برق را در زمان روشن بودن دستگاه به آن اضافه کرد و ابتدا باید دستگاه را خاموش کرده و سپس روغن موتور را اضافه نمود. در غیر این صورت ممکن است دستگاه دچار خرابی و مشکل شود و در برخی موارد حتی احتمال بروز خطراتی از قبیل آتش سوزی وجود دارد.
  3. اگر نمی‌توانید از مشکل نداشتن دستگاه اطمینان حاصل کنید، چه اقدامی باید انجام دهید؟

    در صورتی که از سالم بودن دستگاه اطمینان ندارید برای شروع کار و استفاده از آن بهتر است از متخصص فنی کمک بگیرید. کارشناسان متخصص ما در فروشگاه دیزل دشت نور آماده خدمت رسانی و کمک به شما در این زمینه می‌باشند.
خواندن 1521 دفعه آخرین ویرایش در شنبه, 22 مرداد 1401 ساعت 05:50

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.